House Lam by Nico van der Meulen Architects

The residence called House Lam was designed by Johannesburg-based studio Nico Van Der Meulen Architects and has completed the House Lam project, a remodel of a 1950′s home.The beautiful house is located in Bedfordview, a suburb of Johannesburg, South Africa.

House Lam by Nico van der Meulen Architects (10)

The house had suffered of a great transformation and now it enjoys of a beautiful design.The architects said that the old house “was north-facing, but on an extremely limited level platform: The site has a five storey fall from the south-east to the north- west corner.The original foot print area was extended to create extra garages and a new first floor added , which houses three suites, a pyjama lounge and a kid’s study. Staff accommodation was placed on top of the new garage.The original two kids bedrooms became a study, and the original main suite a guest suite.”

The new house has a infinity pool, the ground floor living space was gutted, and a large open plan, partially double volume living space housing the family room, dining room, kitchen and ancillary spaces created.The original cellar was retained as a wine cellar and a home theatre with views into the pool.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top
Shares
RareDelights Menu